Het heeft maanden langer geduurd dan gepland, maar eindelijk heeft De Rijp weer een Buizendijkbrug. De brug werd officieel in gebruik genomen door wethouder Robert te Beest. Kanoërs van de Argonauten brachten het naambordje en de wethouder bevestigde dit vanaf een hoogwerker hoog aan de hameipoort.

De oude Buizendijkbrug uit 1984 was een smalle ophaalbrug en zag er niet best meer uit. De nieuwe brug verbindt de nieuwbouwwijk De Pauw met de rest van De Rijp en is ook voor (brom-)fietsers. Eventueel kunnen hulpdiensten er overheen, door de paal voor de brug te verwijderen. Met als bij de vorige Buizendijkbrug is het ontwerp dat van een eeuwenoude ophaalbrug, zodat deze mooi past in het beschermde dorpsgezicht. Maar het brugdek is van beton en het hefmechanisme is puur voor de show. Een echte ophaalbrug is niet nodig en zou ook duurder zijn. (tekst gaat verder onder de foto)

Robert te Beest schroeft het naambordje op de Buizendijkbrug (foto: Stadswerk072)


De oude Buizendijkbrug was al in oktober van zijn plek gehaald. De tijdelijke vervanger lag er een stuk langer dan verwacht, doordat de zeiknatte winter de werkzaamheden vertraagden. De oude loopbrug werd met een grote vrachtwagen afgevoerd. Mogelijk kunnen een aantal balken worden hergebruikt. (hoofdfoto: Ed van de Pol)

De oude Buizendijkbrug wordt gedemonteerd afgevoerd. (foto: Godfried)

Pin It
Bekeken: 629x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/