Bonkende muziek ergens in de Schoorlse Duinen, en dat tijdens het broedseizoen. Tijdens de actiedag 'Groene Golf' trokken handhavers door natuurgebieden in de Kop van Noord-Holland om mensen bewust te maken van het belang van rust in de natuur, zeker nu dieren zich voortplanten. Een boswachter en een milieuagent hoorden muziek ergens in de verte. In een duinpan troffen ze een DJ die volle bak stond te draaien. Zonder publiek. "Maar hij draaide alsof hij voor 1.000 mensen stond."

Boswachter Theo Brouwer en de milieuagent van Politie Heerhugowaard hadden samen de bewustwordingscampagne 'Groene Golf' opgezet. Vrijdag trokken zo'n 35 handhavers - boswachters, boa's van andere instanties en milieuagenten - onder andere door de Schoorlse Duinen om bezoekers bewust te maken van het belang van rust in de natuur, zeker nu dieren zich voortplanten. In deze periode is de dierenwereld het meest kwetsbaar. (tekst gaat verder onder de foto)

Boswachter Theo Brouwer en de milieu agent genieten tijdens hun actiedag even van het uitzicht. (foto: Boswachter Theo)


"Mensen hadden mijn collega al aangesproken van 'wat is daar aan de hand?'", vertelt Theo. Dat was ergens in het noorden van de Schoorlse Duinen. "Het volume was keihard. Hij draaide alsof hij wel voor 1.000 mensen stond. Hij had een snoer vanuit een busje met daarin een aggregaat naar zijn DJ booth. Die had hij op rendiermos gezet, iets waar we best wel zuinig op zijn. Hij leek zich er helemaal niet bewust van dat dat allemaal niet kon. Hij had ook een standaard met een telefoon erop, en met zo'n cirkel van verlichting."

De DJ was bezig met een muziekvideo voor op sociale media. Dat is eigenlijk best een leuk idee, maar dan wel op standje stil. "Ja het plaatje zal mooi zijn, de duinen zijn een mooi gebied", erkent Theo. "Maar plak de muziek er dan later onder. En blijf ook op het pad. Het is al druk in de duinen, dus wij willen graag ook ruimte aan de natuur geven. Maar zij draaiden gewoon keihard."

Boswachter Theo is blij dat we aandacht aan de campagne besteden, al is het maar vanwege de nogal bizarre reden. "We willen mensen in de natuur bewust maken van waar ze zijn en wat voor schade ze kunnen aanrichten. Ik kom voor de dieren op. Ik representeer hen, zeg maar. Dieren vluchten, die hoor je verder niet."
Pin It
Bekeken: 1254x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/