De politie heeft in een loods in Heerhugowaard vier mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van en handel in drugs. De operatie was een samenwerking tussen de politie in Noord-Holland en de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant.

De aangehouden verdachten zijn een 43- en een 52-jarige Amsterdammer, een 45-jarige inwoner van Costa Rica en een 39-jarige Colombiaan. Zij waren tijdens de inval - die vrijdag plaatsvond - in de loods bezig met het uitpakken van 120 kilo cocaïne, verstopt in een partij groente.

Zaterdagochtend werd in de buurt van Zevenaar ook nog een 44-jarige man uit Duitsland aangehouden, die waarschijnlijk een faciliterende rol heeft gespeeld bij de import van de cocaïne. Alle verdachten zullen in de loop van deze week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Het onderzoek van het  Openbaar Ministerie startte in Breda en richt zich op een groep mensen die zich bezighield met het importeren van cocaïne via een fruitbedrijf in de haven van Vlissingen. De aanleiding is een eerdere inbeslagname van 245 kilo cocaïne in oktober 2022 door de douane in Vlissingen. Uit dat onderzoek bleek dat de mensen achter deze in beslag genomen partij nog steeds actief waren. (foto ter illustratie)
Pin It
Bekeken: 578x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/