Dit jaar geen pepernotenlucht meer in de Dopersduin in Schoorl,  waar de Sint en zijn Pieten de afgelopen acht jaar van eind november tot vijf december verbleven. 'Sinterklaas zoekt een nieuwe logeerplek! ', kopt de Facebookpagina van Stichting Sinterklaashuis Bergen dan ook. "Ze willen ons niet om zeep helpen."

Het Sinthuis trekt jaarlijks vele scholen en families, die wel eens willen zien waar de Sint en zijn Pieten wonen en waar alle cadeautjes worden ingepakt. Maar waarom moet Sint de verhuisdozen pakken? "Ik weet dat Dopersduin een hoop inkomsten misloopt in die periode," vertelt Corrinna Verhoeven van de Dopersduin.  De aanwezigheid van Sint en Piet blokkeert immers de komst van eventuele grote groepen. Corrinna: "Ik weet niet zeker of dat de reden is voor het besluit, maar dat we omzet missen is zeker."

Navraag bij Richard Proost, voorzitter van Stichting Sinterklaashuis Bergen, bevestigt dit vermoeden. "Acht jaar geleden wilde Dopersduin ons graag hebben", vertelt hij aan Streekstad Centraal. "We hebben ze toen eigenlijk geholpen, want tijdens de decembermaand hadden ze weinig inkomsten. Nu is corona klaar, trekt de economie aan en kunnen ze weer grote groepen toelaten." (tekst loopt door onder de foto)

Natuurlijk zoeken ook de Pieten een plek om in december weer te kunnen slapen (Foto: Facebook/Stichting Sinterklaashuis Bergen)


Richard vindt het jammer dat ze weg moeten, maar boos is hij niet. "Als het echt niet lukt om iets nieuws te vinden voor dit jaar, mogen we nog een jaartje blijven. Maar nodig is dat niet, denkt Richard. Hij heeft vertrouwen in de zoektocht.

Waar moet het nieuwe Sinthuis aan voldoen? "Als het maar genoeg ruimte heeft, zowel binnen al buiten. We hebben vijf grote binnenruimtes nodig", vertelt Proost. De woonkamer van de Sint mag zeker zo'n 60 m2 zijn, en de inpakcentrale was de afgelopen acht jaar maar liefst 100 m2. "En kleine slaapkamertjes hebben we weinig aan. Het past qua inrichting wel, maar er moet ook een hele klas in kunnen staan."

Het liefst wil de stichting een locatie in Bergen of Schoorl - want dat zit in hun naam - maar uitwijken is ook een optie. Een horecagelegenheid erbij zou bonus zijn. "Het liefst iets voor meerdere jaren, maar eenmalig mag ook", voegt Proost toe. Wie een mooie plek weet, mag dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 528x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/