De politie van Dijk en Waard heeft een nieuw 'speeltje': een rollentestbank waarop ook elektrische fietsen kunnen worden getest. Wat nu kan worden getest is de snelheid waarop de e-bike geen trapondersteuning meer geeft. Het apparaat is inmiddels in gebruik genomen.

De rollentestbanken die de politie heeft zijn al gauw 15 jaar oud en toe aan vervanging. Met de opkomst van e-bikes wilde de politie ook deze voertuigen goed kunnen controleren. Vanzelfsprekend is het mogelijk om ervoor te zorgen dat een e-bike ook boven de wettelijke grens van 25 km/u nog trapondersteuning geeft. Bij een Speed Pedelec is die grens 45 km/u. Het nieuwe type rollentestbank kan het moment van wegvallen vaststellen. En dan zijn er fatbikes met gashendel, feitelijk dus e-scooters zonder blauwe kentekenplaat.

"Vanaf nu zullen fatbikes vaker gecontroleerd worden!", waarschuwen de wijkagenten van Heerhugowaard via sociale media. "Voorkom een bekeuring en zorg ervoor dat jouw fatbike in orde is!" (foto: Wijkagenten Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 642x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/