Feest in zorgcentrum Horizon in Broek op Langedijk. De cijfers 105 op het raam geven een hint: iemand had dinsdag de uitzonderlijke leeftijd van 105 jaar bereikt. En dat bleek Henk Schoonderwoert te zijn. In het restaurant zit de jarige job al van oor tot oor te stralen. toch was hij vooraf wel wat nerveus. “Je weet nooit wat ze voor je verzinnen.”

Maar er was geen echte gekkigheid. Wel een mooi feestje met familie, felicitaties, gebak, cadeaus én een bezoek van de burgemeester. Maarten Poorter schudt zijn hand met felicitaties en brengt bloemen en een mooie taart mee. Henk vertelt ondertussen het ene na het andere verhaal uit zijn lange leven.

De jarige vertelt over zijn carrière als redacteur / verslaggever bij NOS Langs de Lijn, dat hij op hoog niveau korfbalde en over de stijldanskunsten van hem en zijn inmiddels overleden vrouw. Zijn vrouw die in 2016 op de respectabele leeftijd van 94 jaar overleed. Hij won vele prijzen en gaf tot op zijn 98e les.

Het echtpaar Schoonderwoert besloot in 1986 naar Langedijk te verhuizen. Voor de geboren Amsterdammer was de overgang van de drukke hoofdstad naar een plattelandsdorp een schok. "Soms kon je een half uur wandelen zonder een mens tegen te komen!” (tekst gaat verder onder de foto)

Burgemeester Poorter heeft taart meegenomen voor de jarige Henk Schoonderwoert en de andere feestvierders. (foto: gemeente Dijk en Waard)


Naast het lezen van de krant en het puzzelen en televisiekijken is hij ook nog altijd sportief. Dagelijks staat hij op de hometrainer, 20 minuutjes voor en 20 minuutjes na het eten, en bij fatsoenlijk weer doet Schoonderwoert een rondje om. De laatste twee jaar met rollator. Ook zijn gehoor laat hem langzaam in de steek. "Maar ik ben hier nog in orde", zegt hij, wijzend op zijn hoofd. Als het geestelijk minder wordt, dan hoeft het van hem niet meer. Maar tot die tijd gaat hij stug door, elke dag is er één.
Pin It
Bekeken: 532x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/