Parkeren bij winkelcentrum Middenwaard wordt minder duur dan gemeente Dijk en Waard aanvankelijk wilde, maar veel mensen vinden het nog steeds te veel: 1 euro per uur, met het derde uur gratis. "Als de prijs van het parkeren hoger wordt, komen de mensen niet meer."

Het voornemen kreeg direct veel kritiek, zowel van inwoners als winkeliers. De gemeente krabbelde terug en kwam met een tarief van 1 euro per uur. Met derde uur is gratis omdat bezoekers doorgaans niet langer blijven. Maar dat is voor veel mensen te veel, merkte NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal.

Op dit moment kost parkeren rond Middenwaard 30 cent per kwartier, met een maximum van 2 euro per dag. De gemeente wilde daar 2,20 euro per uur van maken, met een maximum van 12 euro per dag. Vergeleken met grote steden als Amsterdam is dat peanuts, maar voor Dijk en Waard is het misschien toch even slikken. Doel was ervoor zorgen dat shoppers vaker met de fiets of de bus gaan, en dat degenen die wel de auto nemen die niet lang bij het winkelcentrum zetten.

Hoeveel mensen haken af als de parkeertarieven worden verhoogd? (foto: Streekstad Centraal)


De doorsnee bezoeker lijkt niet blij met de verhoging van de parkeerkosten rondom Middenwaard. "Die twee euro per dag was naar mijn mening meer dan genoeg om te parkeren, ik vind die euro per uur echt veel te duur", zegt voorbijganger Willem. Petra vult aan: "Nu zet ik voor een kleine boodschap lekker makkelijk mijn auto hier op de parkeerplaats neer, maar als me dat straks een euro per uur gaat kosten ga ik denk ik toch naar een andere winkel, want dat wordt me te gek."

 

Een van de voorbijgangers begrijpt het wel. "We moeten met z'n allen wat meer aan het milieu denken en op deze manier pakt een deel van de bezoekers misschien eerder de fiets. Ik denk dat dat alleen maar goed is."

De gemeente komt personeel dat in Middenwaard werkt tegemoet, maar niet genoeg volgens Lidia van patisserie en chocolaterie De Roset, en het levert haar gedoe op. "Ik zette altijd mijn auto neer hierachter, bij P1, maar nu met die nieuwe regeling moet ik hier de hoofdprijs betalen." Werknemers kunnen straks wel op P2 parkeren tegen een maximum tarief van 4 euro per dag. "Dat is alsnog het dubbele van wat het nu is, en daarbij komt, dat is helemaal aan de andere kant van het winkelcentrum. Echt niet ideaal."
Pin It
Bekeken: 1383x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/