Blij verraste gezichten bij 't Praethuys in Alkmaar toen ze op Valentijnsdag(!) een mooi geldbedrag kregen voor de steun aan kankerpatiënten en hun naasten. Dat er een statiegeldactie bij drie Jumbo's liep was bekend, maar ook niet meer dan dat. "Het was toch wel een verrassing toen we een cheque van ruim 1.000 euro kregen."

Saskia van der Hoek nam namens 't Praethuys de cheque in ontvangst. "We waren wel op de hoogte gesteld dat de brancheorganisatie een soort pilot aan het doen was met drie Jumbo's. We wisten alleen niet wanneer wat voor, en wanneer we de cheque zouden krijgen. We kunnen het geld goed gebruiken om het huis draaiende te houden. Het is ieder jaar weer een uitdaging om dat financieel voor elkaar te krijgen."

't Praethuys heeft zelf al eens een statiegeldactie gehouden bij de Jumbo op de Paardenmarkt. "Die was toen ook al een succes. Nu waren de brancheorganisatie en meerdere Jumbo's er bij betrokken. Ze wilden kijken of dat goed zou lopen. De bedoeling is ook om lokaal zichtbaar te zijn."  Van der Hoek hoopt dat de statiegeldactie steeds groter wordt. "Het zou mooi zijn als de Jumbo's landelijk aanhaken, zodat we al onze 80 praathuizen kunnen ondersteunen.


't Praethuys is een IPSO centrum, oftewel er wordt (gratis) psychosociale hulp geboden aan kankerpatiënten en hun naasten. De deur staat open voor een praatje met elkaar of met iemand van de organisatie.

"We zijn met 70 vrijwilligers en drie professionals die spreekuur houden", vertelt Saskia van den Hoek. "Mensen kunnen terecht voor een kopje koffie en een luisterend oor. Er zijn ook lotgenotengroepen en activiteiten voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Jaarlijks hebben we 3.300 bezoekmomenten."


Pin It
Bekeken: 676x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/