De junioren van AV Hera hebben afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens hun Nederlandse Indoorkampioenschappen Atletiek. Alle acht gingen ze vanuit Apeldoorn naar huis met persoonlijke records en dat leverde bij elkaar vier medailles op. Tim Posthuma de Boer was het allerbeste, met goud op het hoogspringen.

Tim haalde eerder al nationale medailles op sprongonderdelen (zie foto), maar nog nooit goud. En hij had maar één kans, want door het ongunstige tijdschema moest hij kiezen. De keuze voor het hoogspringen pakte perfect uit. Tot en met zijn nieuwe recordhoogte van 1,94m sprong Tim foutloos, waardoor hij de leiding had met nog maar één concurrent over. De strijd op de volgende hoogte was superspannend, maar uiteindelijk werd die niet gehaald.

Hoogspring-medailles scoren wordt onderhand een traditie voor Hera-junioren. Malin Schouten had de toon al gezet. Ook zij haalde al haar hoogten in één keer. Daarmee kwam ze uit op 1,69m en springt ze nu echt over haar eigen lengte heen. Eén van haar laatste tegenstanders haalde ook de volgende hoogte nog, waardoor de eerste NK-medaille voor Malin niet goud was maar zilver.

Eremetaal op de horden, dat is al jaren vaste prik voor Hera-junioren. Lana Broers hield deze traditie in stand. Ze bereikte de finale 60m horden eenvoudig, maar daarin startte ze niet goed. De rest van haar race was daarentegen een stuk beter, waardoor ze op de finish nog nét brons veroverde in 8,87s. Tim en Kian Sanches liepen ook horden. Het goudhaantje werd vijfde in 8,33s. Kian behaalde overall een 15e plaats, maar verpulverde daarbij zijn eigen beste prestatie met 8,70s.

Rosalie ten Bruggencate was het die de vierde medaille namens Hera pakte. Ze kon zich sparen tijdens de voorronden 1500m, maar de twee favorieten waren evengoed (nog) een maatje te groot. Voor haar een tijd van 4:36.83 min een mooie bronzen plak.

En dan waren er nog Lennart Boogaard, Thijs en Bruggencate en benjamin Zeb Tesselaar. Lennart ging niet zo lekker bij het verspringen, maar eerder op de zaterdag werd hij met de kogel netjes zevende met een afstand van 14,23m. Thijs mag tevreden terugkijken op zijn 1500m; hij finishte als elfde in 4:11,21 min. De pas 14-jarige Zeb beproefde zijn geluk op de 400m tussen jongens tot drie jaar ouder. In de series liep hij een hele snelle 51,67s. In de finale was hij iets minder snel, maar de vijfde plaats leek sowieso voor nu nog heel even het hoogst haalbare. (archieffoto: Frank Hilberts)
Pin It
Bekeken: 611x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/