Talitha Sluman heeft als allereerste Nederlandse ooit goud behaald tijdens het internationale marathontoernooi floretschermen van Parijs. In de categorie cadetten (onder 17 jaar) wist de 16-jarige Alkmaarse al haar 21 partijen te winnen. "Hard gewerkt en zó verdiend", vertelt haar trotse vader Jan.

De Challenge CEP Marathon Fleuret is bijzonder door de hoeveelheid partijen die er te spelen zijn, en de kans die je op de tweede dag krijgt om weer terug in het toernooi te komen. Talitha had twee keer eerder meegedaan, en deze 18e editie was haar laatste kans om te winnen, want volgend jaar gaat ze naar een hogere leeftijdscategorie. Geen eenvoudige opgave met 141 deelneemsters.

Maar Talitha speelde vanaf het begin sterk. Zaterdag won ze al haar poulewedstrijden, waardoor ze zich als derde plaatste voor de volgende dag. Die hoge plaatsing is belangrijk, want op basis daarvan worden de tegenstanders bepaald. (tekst gaat door onder de foto)

Talitha in de aanval tegen haar Franse opponent (foto: Hans Kaho)


De Alkmaarse won ook de volgende pouleronde met vier tegenstanders, wat haar een vrijstelling opleverde en automatische plaatsing bij de laatste 64. Twee gewonnen partijen later waren er nog 32 over, en nog eens drie winstpartijen verder stond Talitha in de kwartfinales.

De kwartfinale tegen een Amerikaanse werd een thriller die eindigde in 15-14 voor Talitha, waarna ze een Française versloeg in de halve finale, met 15-8. Toen kwam de finale tegen een Chinese schermster. In een spannende strijd versloeg de Alkmaarse ook haar allerlaatste opponent.

"Ontlading en vreugdetranen. Ze kan het zelf haast niet geloven. Een rollercoaster van emoties. Hard gewerkt en zó verdiend", laat vader Jan apetrots weten die de verrichtingen van zijn dochter live streamde op zijn  YouTube-kanaal 'Schermen in Beeld'. (tekst gaat verder onder de foto)

De beste drie schermsters met een blije Talitha in het midden (foto: Loes Sluman)


Talitha kreeg niet alleen een gouden medaille, maar ook een prachtige grote beker van bijna een halve meter hoog én voor haar klonk voor het eerst tijdens het toernooi het Wilhelmus. "Een zeer bijzonder kippenvel moment." En de overwinning was een mooie bonus voor haar jarige coach Siroos Feizaskari.
Pin It
Bekeken: 1000x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/