In de aanloop naar het NK Meerkamp indoor was Jeff Tesselaar ziek. Niet ernstig maar hij had wel koorts. Daar was afgelopen weekend echter niets meer van te merken, want na een spannende strijd om de derde plaats was het de boomlange atleet uit Heerhugowaard die aan het langste eind trok. Voor zijn plaatsgenoot Lennart Boogaard was het door pijntjes onzeker of hij überhaupt wel mee kon doen, maar dat lukte en hij werd zowaar nog vierde bij de oudste junioren ook.

Jeff begon goed door op de 60m sprint maar net boven zijn eigen record te blijven. Daarna maakte het 20-jarige talent een sprongetje in het klassement met een nette afstand van 7,49m. Bij het kogelstoten liet hij punten liggen, maar Jeff sloot de dag af met een goede hoogtesprong van 1,93m en steeg daarmee naar de derde plaats, met een klein kansje op brons, maar het zou lastig worden om die op Dag 2 vast te houden.

De volgende ochtend maakte titelfavoriet Rik Taam uit De Rijp bekend dat hij niet verder kon. Een kansje op brons werd ineens een kansje op zilver. Echter, concurrent Yoram Vriezen is een veel betere hordeloper en dat liet hij zien ook, terwijl Jeff juist wat foutjes maakte. Jeffs andere grote concurrent, Leon Mak, kon daar echter niet van profiteren. De altijd lastige strijd met de polsstokken volgde. Jeff benaderde zijn record met 4,56m en toen was het eigenlijk al gedaan. Leon sprong liefst 40 cm hoger en schoot Jeff voorbij in het klassement, maar de buffer op de afsluitende 1.000m was niet groot. Jeff won de slotafstand in 2:39.63 min en liep hem op bijna 10 seconden, ruim voldoende voor de bronzen plak. (tekst gaat verder onder de foto)

Jeff Tesselaar is blij met zijn derde plaats. Naast hem winnaar Sven Jansons en nummer twee Yoram Vriezen. (foto: Bjorn Paree)


Toen had Lennart inmiddels de vierde plek binnen. Ondanks heupklachten produceerde hij een goede 60m sprint en een redelijke beste vertesprong, waarna hij het kogelstoten won met een afstand van 13,93m. En toen plotseling hinkepinkte de 18-jarige atleet bij de warming voor het hoogspringen. Knie. Naar de fysio voor tape onder de knieschijf en kijken of hij nog mee kon doen. Lennart begon wat lager dan normaal en het zag er nog niet best uit, maar met het vertrouwen verbeterde zijn techniek en uiteindelijk sprong hij een voor zijn doen goede 1,81m.

Op de 60m horden liet Lennart tijd liggen door zijn vervelende heup, maar met de polsstok sprong hij beter dan ooit en kwam tot 4,16m, om daarna op de 1.000m af te sluiten met een prima tijd van 2:50.99 min. en dus een vierde plaats overall.

Een traditie onder meerkampers: gezamenlijk vieren dat ze het toernooi hebben volbracht (foto: Bjorn Paree)

Pin It
Bekeken: 303x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/