Wie op Landgoed Willibrordus komt kijken naar het bekende witte paard dat daar staat, komt bedrogen uit. Het kunstwerk is weg. Navraag leert dat de schepper van het dier, kunstenaar Rob Scholte, het heeft opgehaald. Niet dat die daar gelukkig mee is, overigens: "Ik word onder druk gezet."

Het paard werd in Heiloo geplaatst als onderdeel van het kunstproject 'Paardenparade'. Andere paarden stonden ter ere van dit project in Alkmaar en Bergen. Het Heilooër paard staat er al sinds 2016 en is in de tussentijd al enkele keren opgeknapt. Precies daar loopt het nu spaak, blijkt uit onderzoek van NH, mediapartner van Streekstad Centraal. De kunstenaar wil het opknapwerk zelf doen, stelt de Willibrordusstichting, daarom moet het worden opgehaald.

Maar de kunstenaar spreekt van 'onwil' van de stichting: ""Ze hebben als bezitter een onderhoudsplicht", benadrukt Scholte. Maar zelf mogen ze het paard niet overschilderen, dat zou 'verminking' zijn. "Ik had graag gehad dat het daar nog heel lang had gestaan, maar ik word continu onder druk gezet om het op eigen kosten te repareren", vertelt Scholte aan NH. Al bijna een jaar is staat het kunstpaard ter discussie.

De uitkomst is nu dat het paard weggaat en elders wordt ondergebracht. Toch wil de Stichting desgevraagd niet bevestigen dat het witte kunstpaard definitief verdwijnt. Kunstenaar Scholte is naar eigen zeggen 'flabbergasted'. "Ik ben volledig in de maling genomen."
Pin It
Bekeken: 576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/