De vermiste kabouter is nog steeds niet terecht, maar vanuit het Schoorlse bezoekerscentrum is er goed nieuws: er komt een nieuwe. "Twee donateurs hebben aangegeven dat ze de kosten wel op zich willen nemen", vertelt manager Patricia van Lieshout verheugd. "En degene die de kabouter maakte heeft de tijd om een nieuwe te maken."

Ongeveer een week geleden was ie zomaar weg, de kabouter op het hoogste duin van Nederland. Inmiddels weten we dat ie Zandkorrel heet. Een paar maanden nadat de kabouter was geplaatst, werd hij brutaal omgezaagd en meegenomen. Van Lieshout was perplex. Het houten beeld is zwaar en stond met de onderkant stevig in de grond. "Dit hadden we zeker niet verwacht. En bovendien: het is voor kinderen, dus laat het gewoon staan", vertelde ze toen. (tekst gaat door onder de foto)

De kabouter die nog steeds vermist wordt (foto: Patricia van Lieshout)


De twee donateurs zijn Duingroet Food&Drinks en Prince George. Er is ook al een boomstam waar de nieuwe kabouter uit gemaakt kan worden. "Hij wordt gemaakt van een boom die was omgewaaid bij storm Poly. Die boom wordt naar Schoorl gebracht."

Evengoed baalt Patricia van Lieshout er nog van Zandkorrel gejat werd. "We willen dat mensen blij zijn en we willen gewoon vooruit. Het is ook zo zonde van mijn tijd. Mensen moeten spullen gewoon laten staan." Zij was het die zo'n 25 jaar geleden de kabouterroute bedacht voor kinderen en hun ouders. De houten beelden die onlangs waren geplaatst kostten zo'n 500 euro per stuk en waren allemaal met de hand gemaakt. "Ze dragen ook echt bij aan het beleven van de natuur."

De nieuwe kabouters, nog voordat ze waren geschilderd. Kabouter Zandkorrel staat tweede van rechts. (foto: Patricia van Lieshout)


Van Lieshout weet nog niet wat te doen om ervoor te zorgen dat de nieuwe kabouter straks niet ook weer wordt meegenomen. Om hem zeg maar 'hufterproof' te maken. "Het is even kijken wat handig is."

De kans dat Zandkorrel nog wordt teruggebracht lijkt erg klein. De politie heeft geen tijd voor de ontvoeringszaak en tips zijn er niet binnengekomen. Het enige dat Van Lieshout kan doen is af en toe aandacht besteden aan de vermissing, zegt ze. Want kabouter Zandkorrel is nog altijd van harte welkom. Kan ie misschien gezellig bij de nieuwe staan.
Pin It
Bekeken: 544x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/