De renovatie werd in het najaar gedaan, nog voordat er genoeg geld voor was ingezameld. Nu heeft Staatsbosbeheer alle donaties binnen, vertelt Patricia van Lieshout, manager van Buitencentrum Schoorlse Duinen. De trap naar de Brouwerskom kan nu weer jaren mee. "Iemand stond garant voor het nog aan te vullen bedrag. Inmiddels hebben we donateurs voor de naambordjes benaderd."

De houten trap met zo'n 125 treden werd de afgelopen jaren slechter en slechter. Een aantal treden was verrot en de leuningen waren ook niet best meer. Onderaan staken dikke schroeven uit de overgebleven paaltjes. Niet bepaald veilig. Er was daarom een lint voor de trap gehangen, maar dat weerhield mensen er niet van om de klim toch te maken. (tekst gaat verder onder de foto)

Zo lag de trap er in maart 2023 bij. Vooral de leuningen waren er slecht aan toe.


Staatsbosbeheer krijgt geen subsidie voor renovaties en het geld groeit niet aan de bomen in de duinen. Een inzamelingsactie via het Buitenfonds bracht verlossing en bracht ruim 29.600 euro op. Iedereen die voor 235 euro een traptrede sponsorde krijgt de keuze om er een naamplaatje op te laten monteren. "Dat zijn er rond de 50, misschien nog wel iets meer", vertelt Van Lieshout aan Streekstad Centraal. "We inventariseren nu de namen voor op de naamplaatjes. We verwachten op 21 maart de trap feestelijk te openen."

Patricia heeft nog wel meer dingen op haar verlanglijstje staan. "Voor het buitencentrum willen we heel graag vrijwilligers die opleidingen van NatuurWijs volgen. En we willen een expositie in het buitencentrum." (foto's: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 495x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/