Met een inkomen van gemiddeld 389.700 euro per huishouden hoorde Bergen vorig jaar bij de rijkste tien gemeenten van Nederland. Maar er werden vorig jaar ook relatief veel extra uitkeringen werden verstrekt. Het absolute aantal is 40 (waarvan negen in december), maar dat is toch een toename van 26,3 procent en daarmee is Bergen koploper in de provincie.

In elf Noord-Hollandse gemeenten steeg het aantal WW'ers in het afgelopen kalenderjaar, met vooraan Amsterdam en rijke gemeenten zoals Bloemendaal, Blaricum, Gooise Meren en dus ook Bergen. Friso Vonder, life coach en loopbaanadviseur in Bergen, weet dat het beeld van 'rijk' Bergen niet echt klopt, zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws. "Een minderheid woont in een villa aan de Eeuwigelaan (in het dorp Bergen, red.). Het overgrote deel heeft een normaal inkomen of een minimuminkomen."

Friso helpt mensen met hun carrière. De toename van het aantal WW'ers merkte hij zelf niet echt. "Daarvoor is de marge te klein." Nieuwsgierig naar de achtergrond van deze mensen is hij wél. "Of het om mannen gaat, om vrouwen, of allebei. Maar ook wat hun sociaaleconomische status is, en welke leeftijd ze hebben."

Waarom het aantal WW-uitkeringen relatief sterk steeg weet hij niet, maar Friso merkt wel dat corona nog steeds een grote doorwerking heeft. "Sowieso zijn er mensen met longcovid die worstelen met werken, of met weer aan het werk gaan. Daarnaast zie ik meer dan ooit tevoren in mijn praktijk dat men bezig is met zingevingsvragen, zoals: is dit waarvoor ik wil leven? Ik heb echt het idee dat mensen anders naar het leven kijken dan voorheen."

Ook zag Friso de laatste jaren zijn klantenkring veranderen. "Toen ik begon, had ik veel vrouwen. Ik denk wel 80 procent." Tegenwoordig lijken steeds meer mannen bereid te zijn met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan, en de weg naar zijn praktijk weten te vinden. Waardoor de man-vrouwverhouding veel meer 50-50 is." (foto: Pixabay / AlexanderStein)
Pin It
Bekeken: 552x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/