Op ontdekkingstocht of hopeloos verdwaald? Vrijdag werd een jonge zeehond aangetroffen op de Drechterlandsedijk tussen Rustenburg en Ursem. Het beestje van ongeveer een maand oud werd twee dagen eerder gespot in de Marinehaven in Den Helder, maar zeehondencentrum Pieterburen gaf het de kans om zelf weer naar zee te zwemmen. Het jonkie besloot echter precies de andere kant op te gaan.

Het zeehondje moet door het Noordhollandsch Kanaal naar Alkmaar zijn gezwommen, om daarna via de Hoornsevaart of het Kanaal Omval-Kolhorn voorbij Rustenburg te eindigen. Omwonenden vonden de zeehond op de kant en schakelden de politie in. Ook medewerkers van Pieterburen kwamen naar Ursem. Zij hebben het dier meegenomen en uitgezet bij Egmond aan Zee.

Ook de agenten vonden het zeehondje maar wat interessant (foto: NH Media)


Door zijn lange tocht was het beestje erg moe, vertelde strandingscoördinator Emmy Venema van Pieterburen aan mediapartner NH Nieuws. "Verder is hij helemaal in orde. Hij zwemt nu lekker in de zee bij Egmond aan Zee."

Het gebeurt wel vaker dat zeehonden een heel stuk landinwaarts zwemmen, vult Venema aan. Onlangs dook er eentje op in Assendelft. Die werd gevangen en uitgezet bij Wijk aan Zee. Een paar dagen later werd het dier gezien op het nieuwe stadsstrand in Rotterdam. "Het gebeurt eens in de maand. We hebben een hoop open verbindingen en de zeehond zwemt waar de vis heen zwemt."(foto: NH Media)
Pin It
Bekeken: 1355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/