Gemeente Dijk en Waard heeft 312 weesfietsen en fietswrakken opgeruimd. De opruimactie werd gehouden rond het NS-station, Middenwaard, Centrumwaard, de BroekerVeiling en een aantal bushaltes. De medewerkers van handhaving spreken van een "geslaagde actie".

Begin december zijn ruim 1.200 ongewenste fietsen op de aangewezen locaties voorzien van een biologisch afbreekbaar koordje om te kijken of ze nog gebruikt werden. Alles wat er tijdens de kerstvakantie nog stond kreeg een blauw waarschuwingslabel: haal hem weg of hij wordt na de vakantie opgeruimd. Hoeveel ongewenste tweewielers er toen nog stonden is niet bekend, maar uiteindelijk zijn er dus meer dan 300 meegenomen door handhavers van Dijk en Waard.

Fietsen die, al dan niet na een opknapbeurt, nog goed bruikbaar zijn kunnen dertien weken lang worden opgehaald bij het fietsdepot van de gemeente. Wat overblijft gaat naar een goed doel zoals vorig jaar de Oekraïense vluchtelingen. Fietswrakken worden na twee weken vernietigd. Alle stalen rossen staan vermeld op verlorenofgevonden.nl en zijn tegen betaling van 20 euro en administratiekosten op te halen. Kijk voor meer informatie op dijkenwaard.nl/parkeren-en-verkeer/. (foto: Handhaving Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 477x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/