Stichting Caritas Ukraine-Holland kan de komende maanden weer hulpgoederen naar Oekraïne brengen. Het door oorlog geteisterde land wilde een strenge importwet invoeren om de zwarte handel via hulptransporten in te dammen, maar schort deze wet op tot 1 april. De Rijper stichting kan daarom ook weer donaties in ontvangst nemen.

"In november maakte Caritas bekend een voorlopige inleverstop voor kleding en meubilair in te moeten voeren", laat Marie-Christine Koestal namens de stichting weten. "Dat was het gevolg van nieuwe regels die het voor hulporganisaties vrijwel onmogelijk zouden maken om hulpgoederen Oekraïne binnen te brengen. Met een doorlopende toevoer van kleding en meubilair en geen mogelijkheid de spullen in Oekraïne af te zetten, zou de opslag in De Rijp snel volraken."

"Genoemde wetgeving, bedoeld om zwarthandel en btw-ontduiking tegen te gaan, is vooralsnog opgeschoven naar 1 april van dit jaar. Daarom is ook kleding en meubilair wederom van harte welkom", vervolgt Koestal. "Caritas Ukraine-Holland probeert tot 1 april zo veel mogelijk trailers met hulpgoederen weg te brengen. De Rijper organisatie werkt samen met Oekraïense hulporganisaties die ervoor zorgen dat de gebrachte goederen op de juiste locaties en bij de juiste mensen terechtkomen."

Caritas aan de Zuiddijk 5 is van maandag van 09:00 tot 14:00 uur open voor donaties. Kijk op stichtingukraineholland.nl naar wat voor soort spullen de stichting allemaal meeneemt naar Oekraïne.
Pin It
Bekeken: 621x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/