Nick en Mieke hadden al een dochter en wilden niets liever dan nog een kindje, maar dat ging toch wat anders dan verwacht. De Heerhugowaarders kregen een drieling. "We waren al aan het kijken voor een grotere auto, maar die moest dus nog groter worden", zegt Mieke. Het verhaal van de familie Van Dam- Kroon is vanaf maandag te zien in het EO-programma Meer Dan Verwacht.

In Nederland worden jaarlijks zo'n 3.000 tweelingen geboren. Drielingzwangerschappen komen een stuk minder vaak voor; gemiddeld zo'n 20 tot 25 per jaar. En dat voelt voor Nick en Mieke als een groot geluk. "We waren in het begin in shock, maar na een paar dagen was het besef wat meer ingedaald. Toen dachten we: het gaat goedkomen." Onze verslaggever loopt de woonkamer in. Naast de bank staat niet zomaar een ledikant. "Dit is een tweelingledikant XL", zegt Mieke terwijl ze even bezig is met Twan. De jongste van de drieling wilde in tegenstelling tot zijn broertjes niet naar bed. "Dus dan zet ik hem even in de stoel." De Heerhugowaardse heeft er inmiddels behoorlijk wat behendigheid in gekregen. Luiers verschonen, eten geven en niet te vergeten: aandacht geven aan de tweejarige Yara. "Dat is echt wel belangrijk hoor. We hebben vooraf al tegen elkaar gezegd dat Yara hier niet onder mag lijden."

Ruim een jaar geleden krijgt het stel de verrassing van hun leven, al voelde Mieke zich anders dan bij haar eerste zwangerschap. "Ik was veel misselijker. Daardoor hadden we wel met elkaar gesproken over een tweeling, maar door de echo werd duidelijk dat het dus om drie baby's zou gaan. Je verwacht het niet. Zeker ook omdat we geen vruchtbaarheidstraject hebben gevolgd of meerlingen in de familie hebben." En dan begint het grote inslaan. Rompertjes, mutsjes, luiers - het krijgen van een kind is al niet een goedkope aangelegenheid, maar voor het Heerhugowaardse stel kreeg het hele andere vormen. "Alles gaat keer drie. Dat is wel uitdagend, maar je went er ook aan hoor." (Tekst gaat verder onder de foto)

Het gezin van Nick en Mieke werd maandenlang gevolgd door een cameraploeg (Foto: Willem Jan de Bruin)


En dan is daar opeens de oproep om mee te doen aan een televisieprogramma. "Ik zit in een Facebookgroep voor ouders met drielingen en daardoor kwamen ze bij ons. We stonden gelijk positief tegenover het idee om mee te doen. Het is een hele mooie periode geweest. Van de zwangerschap tot aan de eerste maanden van onze jongens. Het staat allemaal op film en dat is natuurlijk iets om trots op te zijn." Nog een paar dagen en dan gaat het programma van start. Om precies te zijn: vanaf 15 januari elke werkdag om 19:00 uur op NPO 1. "En het wordt herhaald", weet Mieke. Ze gaat zelf ook kijken: "We hebben alles eerder al gezien, maar dat is alweer zo'n tijd geleden. En ja, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de reacties van onze familie en vrienden. Zonder hun hadden wij dit natuurlijk nooit kunnen redden, laat dat duidelijk zijn. Ze passen op of doen bijvoorbeeld even de was. Ik vond het eerst altijd belangrijk dat het huis keurig opgeruimd is, maar dat heb ik laten varen." Ondertussen begint baby Twan te brabbelen en lacht hij vrolijk naar zijn moeder. "Levi, Mats en Twan doen het alle drie zo goed. Ik ben blij hoe het gaat." (Beeld: Willem Jan de Bruin)
Pin It
Bekeken: 3628x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/