KunstNetTV heeft sinds 1996 meer dan 500 korte documentaires gemaakt. Een archief met verhalen over musici, beeldend kunstenaars, schrijvers en artiesten uit Alkmaar en wijde omgeving, waarvan veel op beelddragers staat die niet meer worden gebruikt. lles is nu gedigitaliseerd en iedere week wordt een aflevering uitgezonden in de nieuwe serie 'Uit het Archief'.

De reportages en documentaires die KunstNetTV in de eerste jaren maakte waren analoog en gefilmd en gemonteerd, en werden opgeslagen op beelddragers als Betacam en VHS-tapes. Ook zitten er HD-banden in de collectie. Daarvan zal een gedigitaliseerde selectie te zien zijn via Streekstad Centraal en kunstnet.tv. Iedere week wordt een documentaire uitgezonden die aandacht besteedt aan verschillende muziekgenres.

Er wordt afgetrapt met een docufilm uit 2005 over Cor Booy en zijn orgelzaal in Alkmaar. Het is een bijzonder verhaal over de in 1903 geboren tuinder Cor Booy uit de Daalmeer, toen nog een polderlandschap in gemeente Sint Pancras met veel water en eilandjes. Schilderijen van zijn gelijknamige neef laten zien hoe het landschap er toen uit zag. (tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De Daalmeer in 1944, geschilderd door Cor Booy, neef van tuinder Cor Booy


'Boer Booy' liet als particulier een electro-pneumatisch orgel bouwen door de Alkmaarse firma Pels & Zn. Voor het orgel liet hij begin jaren 40 een concertzaaltje bouwen. Veel publiek wandelde toen naar de zaal via het smalle Daalmeerpad. Varen was eigenlijk beter. Pas rond 1980 werd het gebied opgespoten en daarna verrees de woonwijk Daalmeer. De orgelconcerten trokken veel publiek uit het hele land en regelmatig traden er landelijk bekende organisten op.

Sinds het overlijden van Cor Booy in 1988 wordt de orgelzaal door een stichting beheerd. In de zomer worden er nog regelmatig orgelconcerten georganiseerd.

De docu's van de serie Uit het Archief worden elke dag om 10:00 en 22:00 uur bij Streekstad Centraal uitgezonden. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op kunstnet.tv. (foto: Regionaal Archief Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1162x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/