125 Oekraïense vluchtelingen die werden opgevangen in een hotel in Monnickendam, zijn donderdagavond naar De Rijp geëvacueerd. In het stadje aan het Markermeer stond het water zo hoog dat de wegen van en naar het hotel onder water gelopen waren. Daarom werd een veilig heenkomen gezocht in een ander hotel, gelegen in De Rijp.

Dana staat erbij en kijkt ernaar. Samen met 124 andere vluchtelingen werd ze gisterenavond laat geëvacueerd naar een hotel in De Rijp. Door het hoge water zijn toegangswegen bij het Lake Land Hotel in Monnickendam moeilijk te bereiken en vluchtroutes niet te waarborgen. Om die reden werd er overgegaan op evacuatie.

In het Engels staat Dana mediapartner NH te woord. "Ik was in shock dat ik opeens mijn huis moest verlaten", vertelt ze. Donderdag mochten alle 125 tijdelijke inwoners geen spullen of bezittingen meenemen. De meeste mensen komen hun spullen daarom vrijdag ophalen. Zo ook Dana.

Ze vindt het vervelend dat ze even niet in haar huis kan, maar is blij met de tijdelijke oplossing in De Rijp. Bovenal, zegt ze, is deze situatie niks vergeleken met de omstandigheden in haar moederland, Oekraïne.

De vluchtelingen zullen in ieder geval tot na het weekend in een hotel in De Rijp verblijven.

 
Pin It
Bekeken: 747x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/