Gemeente Alkmaar en corporatie Habion hebben prestatieafspraken gemaakt voor de huisvesting van kwetsbare ouderen. Het bedrijf waakt over de woonzorgcomplexen Alkenhorst aan de Jongkindlaan en Hoeverstaete I en II aan het Terborchhof, met totaal 182 woningen voor ouderen die zorg nodig (gaan) hebben.De afspraken gaan onder andere over leefbaarheid, reuring, verduurzaming en huisvesting voor ouderen die net even teveel verdienen voor de sociale huur.

Het woningaanbod blijft minimaal hetzelfde, maar daarbij tot 15 procent reserveren voor alleenstaanden die meer dan 44.000 euro verdienen of met zijn tweeën meer dan 48.600 euro. "Dit geeft ruimte voor deze snel groeiende doelgroep met een (toekomstige) zorgvraag de zorgfaciliteiten dichtbij te hebben." In de Alkenhorst worden 17 appartementen druppelsgewijs overgeheveld van sociaal naar commercieel. Verder zal Habion meewerken aan het beschikbaar stellen van woonruimte voor spoedzoekers in de doelgroep en samen met de gemeente proberen de woningbouw te versnellen en bestaande woningen beter te benutten.

Komend jaar start Habion het woonconcept 'Liv inn'. De corporatie promoot Liv inn als "het nieuwe leven voor ouderen, met de gemeenschappelijkheid van een studentenwoning, de bedrijvigheid van een klein dorp en de geborgenheid van een huis. Een plek waar je eigenlijk tijd tekort komt, die families samenbrengt, met focus op wat je nog wél kan en waar elke vierkante meter wordt gebruikt om je kwaliteit van leven te verhogen. Elke Liv inn heeft een lokaal karakter en is samen met buurt en bewoners tot stand gekomen." Daarbij willen Habion en gemeente Alkmaar de bewoners stimuleren ook zelf een bijdrage te doen aan het creëren van reuring.

Ook aan duurzaamheid wordt gedacht. Wanneer het tijd is voor een nieuwe cv-ketel of aanpassingen aan gebouwen wordt verhoogd. Verder is het streven om de bewoners samen met de brandweer goed voor te bereiden op eventuele ontruiming van de gebouwen.

De prestatieafspraken tussen Habion en gemeente Alkmaar gelden alleen voor 2024, om aan te sluiten bij de afspraaktermijnen die de gemeente heeft met de lokale corporaties. Daarna kunnen afspraken voor 2025 tot en met 2027 worden gemaakt. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 744x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/