Het college van Heiloo heeft een nieuw cultuurprofiel met daarin de focus op cultuurpodia en -verenigingen. Het doel is het stimuleren van participatie aan cultuur in de gemeente, als toeschouwer én als deelnemer. Het rapport ‘Noten van Samenspel - een Cultuurprofiel voor Heiloo’ wordt op 29 januari aan de gemeenteraad voorgelegd.

"Om de ambitieuze culturele visie vorm te geven en het culturele DNA van Heiloo te versterken is het belangrijk om samen te kijken hoe je het wilt gaan uitvoeren", licht cultuurwethouder Antoine Tromp toe. "Daarom hebben we met allerlei cultuurpartners gesproken hoe zo’n uitvoeringsprogramma eruit kan komen te zien. Daarvoor willen we samen een organisatie oprichten die de podia ondersteunt. Het cultureel profiel versterkt niet alleen onze culturele identiteit, het zorgt ook dat we met elkaar een bloeiend cultureel landschap creëren met een regionale uitstraling.”

De op te richten organisatie zal afstemming tussen podia faciliteren, professionele diensten verlenen zoals kaartverkoop en promotie, en activiteiten stimuleren die de kwaliteit en het bereik van de programmering verhogen. Een kwartiermaker krijgt de opdracht om samen met de cultuursector het plan te concretiseren en om daarna ook de komende twee jaar handen en voeten te geven aan de uitwerking.

Het cultuurprofiel zet dus vooral in op een sterke, gecoördineerde organisatie, naast dat de gemeente al investeert in een verbouwing van de Muziek- en Dansschool. Maar ook voor verenigingen zit er financieel voordeel in:  "Wat betreft de financiële ondersteuning, ontvangen de Muziek- en Dansschool en de Openbare Bibliotheek Heiloo het merendeel van de directe subsidies. De resterende 4 procent wordt verdeeld over zestien andere instellingen. De indirecte subsidie, in de vorm van een korting van 30 procent op de huur, komt voornamelijk ten goede aan de eerder genoemde instellingen. Het voorstel is om deze indirecte subsidie te verhogen en specifiek te richten op verenigingen en instellingen die gebruikmaken van de culturele locaties, waardoor meer programmering haalbaar wordt."

Op 15 januari wordt het cultuurprofiel besproken in de raadscommissie. Als de gemeenteraad op 29 januari instemt, kan de kwartiermaker nog in het eerste kwartaal aan de slag.
Pin It
Bekeken: 629x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/