Een Britse bestuurder is woensdag in Alkmaar aangehouden vanwege rijden onder invloed van verdovende middelen. En dat ook nog eens met een voorlopig rijbewijs dat niet geldig is in Nederland. De man probeerde nog onder de aanhouding vandaan te komen door snel van plek te ruilen met zijn passagier, maar tevergeefs.

Een politieagent zag de bestuurder op de Nollenweg (N508) rijden, terwijl hij opvallend rijgedrag vertoonde. Toen de man de auto aan de kant had gezet, wisselde hij snel van plek met zijn passagier, maar dat zag de politieagent. Al snel werd duidelijk waarom ze een stoelendans deden: de bestuurder reed onder invloed van drugs én had een Britse 'provisional driving license'. Dit is een voorlopig rijbewijs waarmee je alleen onder toezicht van rijbewijshouder mag rijden. De man is aangehouden en meegenomen voor bloedonderzoek.

Een verzoek om meer informatie, zoals de leeftijd van de bestuurder en of de bijrijder wordt vervolgd vanwege medeplichtigheid, leverde niets op. De politiewoordvoerder van dienst kon het incident niet in het politiesysteem vinden. (foto: Verkeerspolitie Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 947x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/