Gemeente Heiloo heeft met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) en de politie onaangekondigde veiligheidscontroles gehouden op bedrijventerreinen. Op 30 november werden vijftien panden gecontroleerd op het Heilooër deel van de Boekelermeer en op donderdag nog eens achttien Oosterzij. De gemeente constateert tevreden dat er geen ernstige strafbare feiten zijn geconstateerd en dat de sfeer goed is.

Een maand geleden liet gemeente Heiloo weten dat het onaangekondigde controles ging houden. Het doel was om activiteiten in kaart te brengen bij bedrijfspanden waarbij dat onbekend was, en om te bepalen of de ondernemers zich aan alle wet- en regelgeving houden. Hoofzaak is dat er geen criminele activiteiten plaatsvinden, zoals wietteelt of productie van harddrugs.

"Bij de controles werd een aantal kleine zaken geconstateerd", aldus gemeentelijk woordvoerder Bianca Validzic. "Zo werd er vastgesteld dat ondernemers ruimten gebruiken op een manier die mogelijk in strijd is met het bestemmingsplan. Dit wordt nog nader onderzocht. Ook zijn er kleine milieuovertredingen geconstateerd."

"Er is er veel gesproken met ondernemers en er werden waar nodig flyers uitgedeeld ter informatie", vervolgt Validzic. "De politie en OD NHN zijn tevreden met de resultaten: van een aantal panden die we hebben gecontroleerd was het gebruik onbekend. We hebben nu inzichtelijk wat er gebeurt in die panden. Tijdens de controles bleek dat bij de meeste ondernemers die gecontroleerd zijn alles op orde is, de sfeer op het bedrijventerrein is dan ook goed."

Burgemeester Mascha ten Bruggencate is tevreden: "Gelukkig hebben de meeste gecontroleerde ondernemers hun zaken op orde. Wij vinden het heel belangrijk om Heiloo veilig en leefbaar te houden, daarom houden we graag een vinger aan de pols."

Validzic benadrukt dat inwoners en ondernemers zelf een belangrijke rol spelen in de aanpak van illegale praktijken. "Zij spelen hierbij, als de ogen en oren van de wijk, een belangrijke rol. Meldingen leiden regelmatig tot een onderzoek of controle." Verdachte zaken kunnen gemeld worden bij de politie (wijkagent) via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.
Pin It
Bekeken: 467x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/