Gemeente Bergen heeft terecht een vergunning verleend voor de aanleg van twee padelbanen aan de Churchilllaan in Bergen. In de rechtszaak van zo'n 25 omwonenden tegen de aan Tennisvereniging Bergen verleende vergunning verwees de rechter naar het bestemmingsplan. Het gebied is aangewezen voor sport- en recreatie en daar valt padel onder.

De protesterende bewoners erkennen dat padel een sport is en recreatief, maar vrezen voor geluidsoverlast. Dit vanwege het soort racket, de kooiconstructie, 'een klankkast van 3 tot 4 meter hoog', en het gebruik van de wanden. Ook zijn er vaak vier spelers die vanwege het speltempo en hun interactie in het algemeen meer geluid maken.

Ze beargumenteerden dat padel toch niet binnen de bewoording van het bestemmingsplan past. Er is geen sprake van een plat speel- of sportveld zonder zijkanten, maar juist een bouwwerk met hoge zijden. Volgens hen kon het bestemmingsplan de aanleg van padelbanen niet toestaan, omdat deze sport nog niet bestond bij de opstelling.

Volgens de rechter is de bestemming voor sport- en recreatiedoeleinden heel echter ruim geformuleerd. Het gaat om 'terreinen ten behoeve van sport- en recreatieve voorzieningen, zoals sport- en speelvelden'. Anders dan in vergelijkbare zaken zijn in het bestemmingsplan Bergen-Noord geen sporten aangeduid, en er staat ook niet in dat er geen wanden om een sportveld mogen staan.

De rechter benadrukte daarbij dat de padelbanen alleen gebruikt mogen worden als wordt voldaan aan de geldende geluidsnormen. Daar is een aparte procedure voor, waarin omwonenden hun bezwaren aan kunnen dragen.
Pin It
Bekeken: 627x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/