Oud papier en karton - menig huishouden heeft er juist in deze tijd van het jaar veel van. Stapels cadeaupapier en lege kartonnen dozen versperren de doorgang in de gang of in het fietsenschuurtje. Voor veel inwoners van Dijk en Waard is het vervolgens maar de vraag of al dat papier ook nog eens wordt opgehaald. De VVD zet de kwestie nu op de agenda in de gemeenteraad.

Wie wil weten wanneer en door wie het oud papier gaat worden opgehaald, zal in eerste instantie terecht komen op de website van de gemeente. Daar blijkt al meteen dat de papierophaling in Dijk en Waard best ingewikkeld in elkaar zit. Verschillende organisaties halen op verschillende momenten op verschillende plaatsen papier op. En in de praktijk blijkt de dekking dus niet 100 procent te zijn, ofwel: in sommige straten komt niemand om de dozen van straat te halen.

Vandaar de vragen van de VVD-fractie in Dijk en Waard. "Wij hebben berichten ontvangen dat niet overal oud papier wordt opgehaald", stelt fractievoorzitter Femke Lammerts aan de orde. "Is het inzichtelijk in welke straten wel en welke straten niet oud papier wordt opgehaald? Is er een kaartje beschikbaar?" Zo'n kaartje zou al veel duidelijk kunnen maken over waar er nu wél, en waar dus níét oud papier op wordt gehaald.

De VVD wil vanzelfsprekend dat de spreekwoordelijke gaten op de kaart, de kaart die er dus nog niet is, worden opgelost. "Voert het college gesprekken met de verenigingen om ook in de straten waar het oud papier nu niet wordt opgehaald toch te laten ophalen?" wil Lammerts weten. Ze doet de suggestie dat, mocht het voor de betrokken verenigingen toch te lastig zijn om overal het papier op te komen halen, een deel van de ophaling als gemeente te organiseren.

Het college heeft dertig dagen de tijd om met een antwoord op de raadsvragen te komen.
Pin It
Bekeken: 865x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/