De jaarwisseling komt er weer aan en daarmee ook het traditionele vuurwerk. Toch zal dat vuurwerk niet overal knallen en schitteren, als het aan de gemeente Bergen ligt. Er worden tien locaties aangewezen waar géén vuurwerk mag worden afgestoken, laat de gemeente weten. "Het mag bijna overal, behalve in en rondom de vuurwerkvrije zones." Eerder al verklaarde Alkmaar de binnenstad vuurwerkvrij.

De tien zones liggen verspreid over de gemeente. Het gaat om maar liefst vijf zones in Egmond-Binnen:  De Boonakkersteeg, De Krijt, de Kloosterweg, de Doelen en het Luilaantje. In Egmond aan Zee mag er niet worden geknald  Egmond-Binnen op het Winkelmanplantsoen en op het Pompplein, in Schoorl geldt de maatregel voor het Roode Leeuwplein. Verder zijn er twee vuurwerkvrije zones van 50 meter rond de Hertenkamp in Bergen en rond recreatiepark de Woudhoeve in Egmond aan den Hoef. De verboden gelden van 31 december 2023 18:00 uur tot 1 januari 2024 02.00 uur; buiten deze tijdstippen is vuurwerk hoe dan ook verboden in Nederland.

"We willen hiermee op specifieke plaatsen de overlast verminderen die inwoners en dieren van het afsteken van vuurwerk ervaren", legt burgemeester Lars Voskuil uit. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan verzoeken van inwoners en ondernemers. "Bij het Winkelmanplantsoen en de Doelen in Egmond-Binnen en ook bij het Luilaantje werd het dierenwelzijn bij eerdere afgelopen jaarwisselingen ernstig aangetast", verklaart de gemeente. Recreatiepark De Woudhoeve stelde zélf al een vuurwerkverbod in op het park. "Bezoekers komen speciaal naar dit recreatiepark vanwege het vuurwerkverbod op het park", zegt de gemeente, daarom geldt er een verbod in de omgeving ervan.

“Het afsteken van vuurwerk hoort voor veel mensen bij de oudejaarstraditie", erkent burgemeester Voskuil. "Helaas vallen er door het afsteken elk jaar weer gewonden, soms met zware verwondingen, verminkingen en blijvend letsel. Dat zijn vaak niet degenen die zelf vuurwerk afsteken maar omstanders." Wie overlast van vuurwerk ervaart, kan dit melden via 06-54342769 in de week voor oud en nieuw, of via fixi.nl of in de fixi-app.
Pin It
Bekeken: 578x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/