Een fiets is handig, dat weet iedere Nederlander. Tot die fiets te veel is en 'je er een keer van af moet'. Dan is het nog niet zo makkelijk om de afgedankte fiets een geschikte afdankplek te gunnen en dus worden niet zelden locaties als het station of het winkelcentrum uitgekozen. Iets waar wat gemeente Dijk en Waard betreft korte metten mee dienen te worden gemaakt. "Weesfietsen en fietswrakken worden opgeruimd."

De gemeente heeft haar pijlen op de kerstvakantie gericht. Dan zal er echt werk worden gemaakt van fietsen die toch wel érg lang zonder eigenaar in de buitenlucht staan. "Er worden weesfietsen en fietswrakken bij het NS-station, Middenwaard, Centrumwaard, Broekerveiling en de bushaltes opgeruimd", laat Dijk en Waard weten. "Op het station mogen fietsen niet langer dan 14 dagen achtereen blijven staan. Daarom worden regelmatig opruimacties georganiseerd."

Weesfietsen zijn één ding, ook fout geparkeerde fietsen en brommers zijn in Dijk en Waard het haasje. Die worden weggehaald. "Fietsen die langer dan 14 dagen onafgebroken op dezelfde plek geparkeerd staan worden eerst gelabeld", legt de gemeente uit. "De eigenaar heeft dan nog twee dagen de tijd om de fiets zelf mee te nemen. Als dat niet is gebeurd, dan wordt de fiets door de gemeente verwijderd en naar een fietsendepot gebracht."

Het fietsendepot is voor weesfietsen het begin van het einde. Dertien weken worden de tweewielers er opgeslagen. Eigenaars hebben dus nog wel even kans om in de stapel schroot hun vermiste stalen ros terug te vinden; maar gebeurt zelfs dat niet, dan is het echt klaar. Dan wordt een nieuwe bestemming gezocht voor de fiets - of voor het materiaal dat zo'n fiets opbrengt.

Meer informatie is te vinden op de pagina Fietsopruimactie van de gemeente Dijk en Waard. (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/