Samenwerkingsverband BUCH heeft extra geld nodig en dat geld zal Castricum overmaken, maar wel met een aantal kanttekeningen daarbij. Net als in de andere BUCH-gemeenten leven er ook in Castricum zorgen over de betaalbaarheid van de organisatie. Eerder ging ook Bergen al schoorvoetend akkoord.

De BUCH heeft dit jaar 1,8 miljoen extra nodig, onder meer om investeringen in de ICT en omdat de organisatiekosten oplopen. De komende jaren denkt het samenwerkingsverband zelfs 3 miljoen extra per jaar nodig te gaan hebben. Dat geld moet komen van de vier deelnemende gemeenten: Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Van deze gemeenten is Castricum na Bergen de tweede die over de brug komt met extra geld.

Er bestaan serieuze twijfels over de toekomst van de BUCH. Zowel Uitgeest als Heiloo laten de bestuurlijke kwaliteit van de gemeentelijke samenwerking onderzoeken en zullen hun deelname aan de BUCH heroverwegen. Ook in Bergen klonk al eerder kritiek op de BUCH. Castricum op zijn beurt gaat ook niet zonder bezwaar akkoord met de extra rekeningen: de gang van zaken verdient geen schoonheidsprijs, vindt de raad, er moet echt wat veranderen.

Castricum betaalt een derde van de kosten, net als Bergen al toezegde. Hiervoor ligt een berekening op basis van inwoners en bestuurlijke taken (die kunnen variëren naar gebiedsoppervlakte) aan ten grondslag, De twee kleinere partners Uitgeest en Heiloo zullen de rest van de benodigde gelden op moeten hoesten.
Pin It
Bekeken: 533x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/