Donderdag 7 december is de Nationale Dag van de Vrijwilliger. En vrijwilligers, daar heeft ook Alkmaar er talloze van. Bijna de helft van alle Alkmaarders doet wel eens vrijwilligerswerk, zo'n 40.000 mensen. En dat wordt gewaardeerd, zéér gewaardeerd. Sinds 2012 worden elk jaar een aantal vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Woensdag werden aan de vooravond van de Dag van de Vrijwilliger 28 Alkmaarders gehuldigd. Zij zijn 'Helden van Alkmaar'.

Een precieze telling leert dat er op de foto van het feestelijke moment 27 vrijwilligers rondom de wethouder staan, één Held was dus afwezig - maar dat mocht de pret niet drukken. De ontvangst in Taqa Theater De Vest was feestelijk. "Wij zijn hier omdat jullie je op een bijzonder manier hebben ingezet binnen onze gemeente", sprak Ruud Herder, directeur van Team Vrijwillig, de aanwezigen toe. Uiteraard waren ook vrienden en familie aanwezig bij de bijeenkomst.

En de wethouder. Want wethouder Anjo van de Ven zorgde voor het officiële gedeelte: het uitreiken van de medailles die de Helden van Alkmaar hadden verdiend voor hun inzet voor de gemeenschap. "Jullie staan symbool voor alle andere vrijwilligers", zei wethouder Van de Ven bij de uitreiking. "Het is jouw medaille, maar in jou eren wij ook alle andere vrijwilligers die zich inzetten voor Alkmaar. Jullie zijn van groot belang voor de samenleving." (foto: Team Vrijwillig)


Helden van 2023

Sieny Ankoné-Plantinga

Gerard Beemsterboer

Jan Bolt

Stefan Boerhoop

Jesper Boom

Saskia Brouwer

Charles Bruin

Maikel Deijkers

Theo Droog

Dominique Dubois

Martin van Hooff

Aart Hoogschagen

Marjolein Jansen

Lidy Koning

Kees Kraakman

Gerda Kuiper

Fadi Laham

Laus van Langen

Cor Lub

Herman van der Meer

Dick Mol

Hans Muntjewerff

René Peereboom

Linda van Pel

Arie Reijm

Gerda Reus

Margriet Ris

Lia Vanwersch - Stroomberg


Pin It
Bekeken: 1017x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/