Met de bus, voor kinderen is het toch een klein avontuur. Want zo'n grote bus met sissende deuren en die hoge stoelen achterin, dat spreekt wel meer tot de verbeelding dan de auto of de fiets. Voor kinderen onder de twaalf jaar is dit uitstapje voortaan gratis in onze regio. Dat is het gevolg van afspraken die de Provincie Noord-Holland heeft gemaakt.

De nieuwe regels treden zaterdag 23 december in werking. In de kerstvakantie kunnen kinderen dus gratis reizen met de bussen van Connexxion en dat blijft zo in 2024. Gedeputeerde Jeroen Olthof van de Provincie Noord-Holland is blij met deze drempelverlagende maatregel: "Door kinderen gratis te laten meereizen, maken we het ov aantrekkelijker voor gezinnen. En als kinderen op jonge leeftijd al leren het ov te gebruiken, kiezen zij later ook vaker voor het ov."

De regel geldt in gebieden waar het busvervoer door de provincie is geregeld. Dat is het geval in heel Noord-Holland Noord, dus er kunnen mooie ritjes worden gemaakt. Verder is dit ook het geval in Haarlem en de IJmond en in de Gooi- en Vechtstreek. Aan de prijzen voor volwassenen verandert overigens niets, die kaartjes worden dus ook niet duurder.
Pin It
Bekeken: 2922x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/