De komst van eSIM heeft smartphones nóg slimmer gemaakt. Toch heerst er nog veel onwetendheid. Want wat is het eigenlijk? En belangrijker nog: waarom zou je hiervoor kiezen? Welke voordelen levert dit op?

eSIM is een digitale simkaart en heeft voor een ware revolutie in de smartphonewereld gezorgd. Voor de komst van de eSIM werden enkel fysieke simkaarten gebruikt. Deze kennen we allemaal nog wel. Deze plastic witte kaartjes werden in de telefoon gestopt, waarna je je abonnement kon gebruiken. Inmiddels is dit niet meer nodig. De e in eSIM staat voor ‘embedded’. Ingebouwd dus. Deze digitale simkaart is in de smartphone verwerkt en je kunt op afstand de gegevens van de provider installeren op de kaart.

Nog niet alle smartphones beschikken over deze functionaliteit. Toch worden de meeste nieuwe modellen hier wel standaard mee uitgerust. Naar verwachting zal de fysieke simkaart in de toekomst dan ook volledig verdwijnen. Maar welke voordelen levert dit op?

Meerdere nummers tegelijk gebruiken
Een van de grootste voordelen van een digitale simkaart is dat op deze smartphones ook meestal voor dual-sim gekozen kan worden. Hierbij wordt de digitale simkaart gecombineerd met een fysieke simkaart. Dit betekent dat je over meerdere telefoonnummers kunt beschikken. Dit is ontzettend handig voor bijvoorbeeld ondernemers. Zo hoeven zij geen aparte zakelijke telefoon aan te schaffen, maar kunnen ze privé en zakelijk wel beter gescheiden houden.

Dit biedt vooral voordelen voor iPhone-gebruikers. Want waar het bij Android-toestellen tegenwoordig al standaard mogelijk is om twee simkaarten toe te voegen, is er bij de iPhone slechts ruimte voor één fysieke simkaart. Dankzij e-sim kunnen zij nu echter ook over meerdere nummers beschikken.

Direct online
Het laten opsturen van een nieuwe simkaart neemt onbewust toch veel tijd in beslag. Niet alleen moeten eerst alle gegevens verwerkt worden, maar ook moet de simkaart op de post worden gedaan. Vervolgens ben je afhankelijk van de snelheid van de bezorger. Dit alles kan toch enkele dagen in beslag nemen. Lastig, zeker wanneer je weer snel online moet zijn. Met een eSIM is dit probleem verleden tijd. De gegevens kunnen namelijk op afstand worden verwerkt en op jouw telefoon worden geïnstalleerd. Zo is er nauwelijks wachttijd en kun je na aanschaf van de sim direct aan de slag.

Dit maakt het wisselen van provider direct ook een stuk makkelijker. Dit gaf voorheen veel administratieve rompslomp en dus de noodzaak om van simkaart te wisselen. Met een eSIM is dit dus niet meer nodig. Na het afsluiten van het abonnement, kun je deze direct eenvoudig activeren op jouw digitale kaart.

Meer ruimte in het toestel
Dan zijn er ook nog een aantal fysieke voordelen. Wanneer we massaal digitale simkaarten gaan gebruiken, dan zorgt dit ook voor ruimtebesparing in het toestel. Besef goed dat een simkaart - hoe klein deze ook was - toch extra ruimte in beslag nam. Met een digitale simkaart is dit probleem verleden tijd. Hierdoor kunnen smartphones nog dunner en lichter worden gemaakt of is er juist ruimte om een krachtpatser van een batterij te installeren.
Pin It
Bekeken: 787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/