De 58-jarige Alkmaarder die door de politie werd opgepakt na de dood van de 18-jarige Freek, is vrijgelaten. Hij is ook geen verdachte meer. Na een eerste onderzoek naar de schietpartij aan de Baansingel vermoedt de politie dat de tiener in de tuin door iemand anders is neergeschoten. Er zijn nog geen nieuwe aanhoudingen verricht.

"Of het wapen is gevonden, kan ik in belang van het onderzoek niet zeggen", aldus een woordvoerder tegen mediapartner NH. Ook is er geen signalement van de dader(s). Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar wat zich woensdag precies heeft afgespeeld aan de Baansingel. In de tuin naast het hoekhuis werd woensdag aan het begin van de avond het levenloze lichaam van Freek (18) gevonden.

Veel politie op de bewuste avond bij de woning aan de baansingel. (foto: Streekstad Centraal)


Vermoedelijk is de tiener over de schutting geklommen en neergeschoten. De bovenste houten plank tussen de tuinen is afgebroken. Bezorgde buren hadden 's middags al de politie gebeld om een ruzie in de straat. De 58-jarige bewoner van het hoekhuis werd 's avonds opgepakt. "Hij blijkt geen betrokkenheid te hebben bij het overlijden van de man", aldus de politie. De woning is de aflopen dagen 'minutieus' uitgeplozen door de recherche.

Maar dat heeft dus nog niet geleid tot een nieuwe arrestatie. Getuigen spreken tegen NH van 'een groep mannen' die 'aankwamen in een auto'. En er zijn 's middags ook schoten gehoord. De politie is dus nog op zoek naar de schutter en vraagt mensen met tips zich te melden. "Mochten mensen wat horen of zich nog herinneren, waarschuw ons. Dit heeft hele hoge prioriteit. Dat kan ook anoniem."
Pin It
Bekeken: 2652x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/