De gemeente Alkmaar heeft de ontwerp-bestemmingsplannen klaar voor drie nieuwe appartementencomplexen op industrieterrein Oudorp, dichtbij de Nieuwe Schermerweg. Daar moeten de komende jaren honderden nieuwe woningen worden gerealiseerd. Het is de volgende stap in het omvormen van dit stuk stad tot een dichtbebouwde woonwijk met gemengde voorzieningen.

"In tegenstelling tot wat gesuggereerd werd zijn we écht wel bezig", liet wethouder Jasper Nieuwenhuizen zich donderdag ontvallen tijdens de presentatie van de plannen in het stadhuis van Alkmaar. Hij refereerde aan de kritiek van oppositieparijen PvdA en GroenLinks, die stellen dat het college zich te weinig inspant voor woningbouw. Nieuwenhuizen presenteerde vervolgens daadwerkelijk plannen voor flink wat extra woningen, al is het uiteindelijk niet aan de wethouder om zélf de eerste paal de grond in te slaan.

De toren van De Staalmeester. (render: VenhoevenCS)


Het gaat om drie appartementencomplexen aan het begin van de Edisonweg, dichtbij de stoplichten van de Nieuwe Schermerweg. "210 woningen woningen op het LeKo-terrein. 170 in De Poort van Oudorp. En ongeveer 300 in De Staalmeester, hoeveel precies, dat wordt nog bepaald", telt de wethouder. Wie meetelt komt op 680 en het kunnen er dus ook best 700 zijn als De Staalmeesters nog wat extra deuren krijgt. Met deze nieuwe woningen hoopt de gemeente weer wat meer beweging in de woningmarkt te krijgen.

Industrieterrein Oudorp is al eerder aangewezen als een belangrijke plek voor nieuwe ontwikkelingen. Daarbij wordt overigens ook naar het verleden gekeken. Het is de bedoeling de wijk zo in te richten, dat oude structuren in moderne vorm terugkeren. "Het gaat een stuk groener worden", vertelt de wethouder. "De dijkstructuur wordt zichtbaarder." Maar iets van het stoere, industriële karakter moet in deze havenwijk ook behouden blijven.

Impressie van het LeKo-terrein in de nabije toekomst. (render: aangeleverd)


Behalve woonruimte komt er ook plek voor voorzieningen bij, zo'n 1.800 vierkante meter in oppervlakte. De architectuur wordt 'gelaagd', met verspringende gevels. "We hopen dat de partijen snel gaan bouwen", reageert wethouder Nieuwenhuizen op vragen naar het 'wanneer' van deze plannen. "Het ligt nu bij de raad ter goedkeuring. De volgorde is: bestemmingsplan gereed, vergunning, starten", legt de wethouder uit. De hoop is dat ook de opdrachtgevers haast maken en dat er dus snel beweging komt in het Nieuwe Oudorp.
Pin It
Bekeken: 1882x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/