De asielopvang in Hotel Heer Hugo wordt wederom verlengd met een jaar. Sinds september 2022 verblijven maximaal vijftig asielzoekers in het Heerhugowaardse hotel. "De ervaringen met Heer Hugo als opvanglocatie zijn positief, vanuit zowel het COA, Heer Hugo, als de gemeente Dijk en Waard", schrijft wethouder Gerard Rep.

En dat was weleens anders. Dijk en Waard had aanvankelijk een wat getroebleerde relatie met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De gemeente werd niet ingelicht over een eerdere verlenging en wist niet hoeveel vluchtelingen in het hotel verbleven. Waar wethouder Rep dacht dat het om vijftien mensen ging, bleek het om vijftien kamers te gaan. Het college hekelde de communicatie van het COA in het openbaar: "Dit is geheel tegen de eerder gemaakte afspraken in", benadrukte het gemeentebestuur. Resultaat was een kritische noot van Dijk en Waard. Het college benadrukte dat 'een steeds langer durend verblijf niet wenselijk is, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan. "Het verblijf van de asielzoekers lijkt steeds meer op een opvang."

Maar anno november 2023 wordt door de gemeente Dijk en Waard met geen woord gesproken over het bestemmingsplan. Sterker nog: het gaat eigenlijk wel goed met de opvang. Vanwege het grote tekort aan opvangplekken reageert het bestuur positief op het verzoek tot verlenging. "De locatie wordt ondersteund vanuit het reguliere AZC Heerhugowaard. De doelgroepen die worden gehuisvest in hotel Heer Hugo blijven net als nu gezinnen en stellen."
Pin It
Bekeken: 766x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/