De tachtig vluchtelingen die in het Fletcher Hotel verblijven mogen daar een jaar langer wonen. "Het afgelopen half jaar is de opvang goed verlopen", schrijft de gemeente in een bericht. "Met onder andere
wekelijks een koffiemoment om verbinding tussen inwoners en de nieuwkomers te stimuleren."

De komst van de vluchtelingen ging niet van een leien dakje. Zeker niet. De gemoederen liepen hoog op tijdens een bijeenkomst over de groep asielzoekers. Voor sommige inwoners 'voelde het als een middelvinger uit Den Haag', schreven we eerder.  Ook waren er hotelgasten die op stel en sprong hun bruiloft moesten afzeggen. ''Ik sta ermee op en ga ermee naar bed, wat gaat dit ons kosten?", vertelde de Alkmaarse Kaylee.

Volgens de gemeente Heiloo staat de opvangcapaciteit bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) onder hoge druk. "Er is nog steeds een hoge instroom van asielzoekers in Ter Apel. Het COA verlengt daarom ook de opvangmogelijkheid op plekken waar de opvang goed verloopt en waar verlenging mogelijk is." Voor inwoners is er op woensdag 29 november een informatiebijeenkomst in het Fletcher Hotel. Burgemeester Mascha ten bruggencate en een locatiemanager van het COA.


Steeds meer gemeentebesturen zijn niet te spreken over de communicatie van het COA. We maakten hier afgelopen voorjaar een artikel over. De organisatie benadert geregeld hoteleigenaren voor de opvang van vluchtelingen, maar informeert daar de betrokken gemeenten niet over. Na onder meer Dijk en Waard, Heerlen en Purmerend, spreekt nu ook Bergen zich uit tegen deze handelswijze.

 

 


Pin It
Bekeken: 584x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/