Het culturele leven in de regio, daarvoor heeft Ingrid Koens van Podcast Cultuurbuur altijd een luisterend oor. En een hart dat klopt voor kunst en cultuur. Wie de podcast wel eens heeft beluisterd kan het bevestigen: het enthousiasme van Koens is oprecht. Deze week komt de 150e Podcast Cultuurbuur online: "Die 200e komt er ook wel, dan wil ik wel weer een bloemetje."

Streekstad Centraal sprak met Ingrid Koens op dinsdag, de dag waarop Podcast Cultuurbuur ook op de radio te horen is: elke dinsdagavond om 20:00. Maar wie dan liever naar het journaal kijkt kan dus ook gewoon online luisteren op een moment naar keuze. "Maar we nemen het wel in één keer op", vertelt Koens. "Het is dus eigenlijk radio. Ik wil ook heel graag de technicus bedanken, die het met me uithoudt. Kenneth is geweldig. Zonder hem was dit nooit gelukt."

Het idee voor de podcast ontstond bij een tentoonstelling. Koens trok de stoute schoenen aan en belde met Streekstad Centraal. "Jou willen we wel", was gelukkig het antwoord en daarmee was Podcast Cultuurbuur een feit. "Maar ik heb wel veel moeten leren hoor", geeft Koens toe. "Telefoons uit! Dat ging meteen de eerste keer al mis", lacht ze. De podcast is in basis hetzelfde gebleven, maar Koens werd wel meer ervaren: "Als je zoiets doet verfijn je alles een beetje op den duur." (tekst gaat door onder de foto)

Ingrid Koens


"En nu wil je vast weten welke gasten ik het leukst heb gevonden", begint Koens ad rem. Het typeert haar stijl: ze bereidt zich op ieder interview goed voor en probeert van tevoren te bedenken welke antwoorden gasten op haar vragen gaan geven. "Je moet iemand aan de praat kunnen krijgen. Als een gast alleen maar 'ja' of 'nee' antwoordt, dan zweet je wel peentjes." Ook technische onderwerpen weerhouden haar er niet van zich uitgebreid in te lezen. "Och, ik weet nu van dingen af... Maar dat is juist leuk."

Goed, die leukste gasten dan. Natuurlijk noemt Koens dan Carel Kraayenhof, een internationale grootheid. "Dat was ook wat, in het nagesprek zegt hij ineens: ik stond vorige week nog in Australië, voor 22.000 man. Waarom zeg je dat niet in de podcast! Zo gaat het wel vaker natuurlijk." Recenter sprak ze met Naud van Geffen van TAQA Theater De Vest: "Zo'n plezier in z'n werk straalt 'ie uit, prachtig." Verder noemt ze Renske Endel, 'een echte acrobate'. Turnster Lizanne Jong, die ook zingt. Eugènie Herlaar, de eerste vrouwelijke nieuwslezeres. En zo verder: veelzijdig is Podcast Cultuurbuur zeker, dat mag duidelijk zijn.

Koens denkt absoluut nog niet aan stoppen. Ze blijft op zoek naar nieuwe verhalen, nieuwe gasten voor haar podcast. Want aan kunst en cultuur is in onze regio echt geen gebrek, weet ze. Zo blijft ze zich inlezen, verdiepen. "Ik heb altijd respect voor mijn gast", zegt ze nog. "Sommige gasten worden vrienden."
Pin It
Bekeken: 652x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/