Met het boek 'De Waard Verklaard' bracht Reint Mellema niet alleen de geschiedenis van Heerhugowaard in kaart, hij zorgde er ook voor dat het Jeugdfonds Sport en Cultuur een donatie van 8.000 euro in ontvangst mocht nemen. Vorige week mocht secretaris Els van Dam een symbolische cheque in ontvangst nemen in de Bruna-winkel in Middenwaard.

Het Jeugdfonds helpt kinderen uit gezinnen met een MeedoenPas of Alkmaar Pas met deelname aan sportieve of culturele activiteiten. Het fonds sponsort bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sport- of muziekvereniging en helpt met de aanschaf van spullen. Secretaris Els van Dam is dan ook erg blij met de donatie.

Reint Mellema en zijn vrouw kozen bewust voor dit goede doel vanwege hun zorgen over de toenemende armoede in steeds meer Nederlandse gezinnen en dus ook in Dijk en Waard. Ze willen kinderen uit minder bedeelde gezinnen ook de kans geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Omdat de samenleving nu, en in de toekomst, mensen met talent en passie nodig heeft.

Die 8.000 euro is overigens nog niet het eindbedrag. Zo lang het boek wordt verkocht stijgt het bedrag. 'De Waard Verklaard' ligt bij de Bruna-winkel in Middenwaard.

Auteur Reint Mellema de lezer mee op een boeiende reis door de stedenbouwkundige en ruimtelijke ontwikkeling van Heerhugowaard tussen 1955 en 2021. Het boek, dat niet alleen een eerbetoon is aan de stad maar ook aan de langstzittende naoorlogse burgemeester Albert Molleman, biedt inzichten in de keuzes die de stad heeft gemaakt en lessen die hieruit voor de toekomst getrokken kunnen worden. (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 417x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/