Echt van harte gaat het niet en de toekomst van de organisatie staat inmiddels ter discussie, maar toch gaan de deelnemende gemeenten overstag: er komt extra geld voor de BUCH. Zonder een injectie van ruim twee miljoen euro zou de ambtelijke samenwerking niet goed meer kunnen functioneren. En dat is niet in het belang van inwoners van Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest.

Het samenwerkingsverband ligt al enige tijd onder vuur. De kosten van de BUCH lopen op, mede omdat er veel met externe krachten moet worden gewerkt. Het eigen personeel kiest steeds vaker voor een andere carrière. Externe krachten zijn duur en sowieso lopen personeelskosten overal in Nederland op. Om nog te kunnen functioneren heeft de BUCH 2,3 miljoen nodig. Dat geld komt er - maar er komen ook verschillende onderzoeken naar de toekomst van de BUCH.

Eerder deze maand besloot Heiloo namelijk om een bestuurskrachtonderzoek in te stellen, iets wat ook Uitgeest gaat doen. Ook in de andere deelnemende gemeenten klinken kritische geluiden over de BUCH. De ambtelijke samenwerking werd bedacht om een fusie van de verschillende gemeenten te voorkomen, maar het blijkt in de praktijk moeilijk om kostenstijgingen te beteugelen.

Tegelijk is de BUCH op dit moment hard nodig. Zaken als de huisvuilophaling, sociaal werk en de administratie van inwoners worden nu door de BUCH uitgevoerd en daar kan de organisatie niet van de ene op de andere dag vanaf worden getrokken. De verwachting is dat er ook in de toekomst extra geld bij zal moeten.
Pin It
Bekeken: 740x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/