Het gebruik van het stukje gemeentegrond door de eigenaar van het pand aan Plein 36 in Bergen is niet verboden. De gemeente hoort dus niet te handhaven op het in- en uitrijden. Dat heeft de bezwarencommissie van de gemeente het college van B&W laten weten. Toch blijven de naast het gebouw van Harmonie Bergen geplaatste betonblokken voorlopig liggen. De eigenaar van het pand aan Plein 36 overweegt nu een rechtszaak tegen de gemeente.

Plein 36 heeft in de huidige situatie geen toegang tot de openbare weg. Die toegang verliep voorheen via een perceel aan Karel de Grote Laan waar het pand bij hoorde. Toen het pand werd aangekocht - zonder toegang tot de openbare weg te bedingen - ontstonden conflicten met omliggende eigenaren die geen toegang wilden verschaffen. Tot aan de Raad van State werd geprobeerd toegang te krijgen tot het naastgelegen perceel, maar de eis werd in 2022 afgewezen. (tekst loopt door onder foto)

Links het pand aan Plein 36, rechts de betonblokken. Daartussen de meters grond waar het om gaat (foto: Streekstad Centraal)


De gemeente Bergen is eigenaar van het stukje grond dat door Plein 36 gebruikt om op de openbare weg te komen en heeft, na een verzoek om handhaving,  de eigenaar opgedragen daar een einde aan te maken. Er werd een dwangsom opgelegd, maar ook succesvol aangevochten. Er is volgens de bezwaarcommissie geen regelgeving tegen het gebruik van de betreffende grond. Daarop liet het college de toegang tot het perceel blokkeren met  betonblokken. Die liggen op het pad naast het Harmoniegebouw. En daar zijn ook de leden van Bergens Harmonie de dupe van. Zij gebruikten het terrein achter hun gebouw om te parkeren.

De eigenaar van Plein 36 stelt de gemeente aansprakelijk voor inkomstenderving en overweegt juridische stappen. Bergens Harmonie is ook in verweer gekomen. De gemeente onderzoekt nu of de Harmonie het terrein mag gebruiken om er muziek te spelen én te parkeren.
Pin It
Bekeken: 562x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/