Kees Smit heeft zijn contract bij AZ verlengd tot 2026. De 17-jarige Heilooër is al jaren onderdeel van de Alkmaarse voetbalclub. Hij doorliep alle jeugdteam en behoort inmiddels tot Jong AZ. "De logische lijn is nu dat hij volgend jaar richting het eerste elftal gaat, zich verder gaat ontwikkelen en dat hij ook daar bepalend gaat zijn", reageert directeur Voetbalzaken Max Huiberts.

De middenvelder kwam in 2015 over van voetbalclub De Foresters. Smit was daarmee op dat moment AZ's jongste talent ooit. Hij groeide door, doorliep alle jeugdteams en behoort inmiddels tot het beloftenteam. "Kees is geen onbekende", vertelt directeur Huiberts. "Hij zit al vanaf zijn negende bij ons in de opleiding en hij heeft een mooie ontwikkeling dorgemaakt. Niet alleen op fysiek gebied, maar ook als voetballer."

Vorig jaar stond Smit samen met het beloftenteam volop in de schijnwerpers. AZ won de Youth League. Een huldiging op het Waagplein volgde en burgemeester Anja Schouten speldde alle spelers de 'Zilveren Sportspeld' op. De ambitieuze Kees Smit kan niet wachten om verder te groeien als speler: "Bij Jong AZ maak ik nu ook de nodige minuten en ik heb mijn eerste goal al te pakken. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik goed en zoveel mogelijk blijf spelen. Het is daardoor belangrijk dat ik fit blijf, zodat ik elke dag beter word en in de wedstrijden laat zien wat ik kan."
Pin It
Bekeken: 743x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/