Het weekend kon op vrijdag waarschijnlijk al niet meer stuk voor cultureel jongerenplatform Artquake. Zij mogen dit jaar de Martin Neesenprijs en de bijbehorende cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen. De pitch die de organisatie eerder had gehouden raakte de jury.

'Hier werd een verhaal verteld over toekomst, ontwikkeling, betrokkenheid en verbinding dat perfect binnen de doelen van de Martin Neesen Prijs past. Een verhaal over een organisatie die het potentieel van de deelnemers maximaal benut en ontwikkelt. Een organisatie met goud in handen, hetgeen voortkomt uit een kraakheldere visie en een ogenschijnlijk eenvoudige maar zeer doeltreffende manier van werken', zo vermeldt het juryrapport.

De prijs zorgt ervoor dat de stichting een start kan maken met een eigen ruimte voor Villa Artquake, een grote wens. De stichting wil graag een eigen plek realiseren waar jonge podiumkunstenaars kunnen oefenen, waar muziek en video’s kunnen worden opgenomen, maar waar ook jonge beeldend kunstenaars hun exposities kunnen voorbereiden. Kortom een plek waar jonge cultuurmakers uit Dijk en Waard hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Een flinke stap voorwaarts sinds de oprichting.

"In 2020 is stichting Villa Artquake opgericht. Het uiteindelijke doel is die eigen plek, een culturele broedplaats waar je jezelf mag zijn en waar je ongedwongen je eigen gang kan gaan, zonder te worden beoordeeld of in een hokje gestopt te worden", volgens cultuurcoach Mado De Vries. De gemeente is al met Artquake in gesprek over een plek.
Pin It
Bekeken: 811x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/