Hoge bomen, brede wateren, de kust: het zijn typisch plekken waar het behoorlijk mis kan gaan tijdens een storm. Zo'n storm zit er weer aan te komen, in een week van onstuimig herfstweer. De storm met de naam Ciarán die donderdag 2 november over Nederland en de Noordzee zal trekken kan ook in onze regio voor de nodige schade zorgen, is de verwachting.

Daarom zijn op verschillende plekken in de regio maatregelen genomen. Verschillende sluizen zijn gesloten om het water buiten de deur te houden. In Heiloo gaat de Ypesteinerlaan dicht omdat gevreesd wordt dat de hoge bomen daar kapot kunnen waaien, met gevaarlijke situaties tot gevolg. Overal geldt de oproep om alert te zijn: van donderdag 10:00 uur tot middernacht is 'code geel' van kracht. Aangeraden wordt om thuis te werken.

Een herhaling van het rampscenario van storm Poly, in juli dit jaar, ligt tegelijk niet in de lijn der verwachtingen. Toen kregen Alkmaar en omgeving de volle laag, de storm kwam vanuit het westen aan land en was juist in onze regio zeer hevig. Nu wordt een overheersende zuidenwind verwacht. Vooral op zee en aan de stranden kan het spoken, in het binnenland zou de storm minder krachtig moeten zijn.

De naam van de storm is overigens Iers. In het Engels wordt de naam doorgaans als 'kie-ran' uitgesproken en soms ook wel als Kieran geschreven. In het Iers ofwel Gaelic is de uitspraak ongeveer 'tjië-raan'. (foto: Sjef Kenniphaas)
Pin It
Bekeken: 2145x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/