AquaWaarD is momenteel de enige club in de regio die waterbasketbal aanbiedt en heeft grote ambities. Als het aan de Waardse zwemmers ligt, wordt de sport uitgebreid met meerdere groepen en komt er ook een regionale recreatieve competitie. Op dit moment geeft Thom Langendijk elke dinsdagavond van 19:15 tot 20:00 uur een training. Het team is op zoek naar uitbreiding.

"Waar het trimzwemmen een vrij individualistische sport is en het waterpolo intensiever, brengen wij met waterbasketbal weer een nieuwe doelgroep in beweging", vertelt Langendijk. Hoewel er ook korte sprintjes getrokken kunnen worden, staat met name het bewegen en samenspel centraal in de trainingen. Op dit moment bestaat de groep voornamelijk uit dames in de leeftijd van dertig tot zeventig jaar. Maar het team is op zoek naar uitbreiding: "We zouden graag nieuwe aanwas willen, zodat we nog meer afwisseling in de lessen kunnen brengen met leuke partijtjes voor iedereen. Om mee te doen heb je geen ervaring nodig, de gymles van de vroegere basisschool heeft je voldoende basis om mee te doen."

Meerdere groepen die waterbasketbal spelen en zelfs een regionale competitie. Het is volgens de trainer van AquaWaarD een grote ambitie. "Maar voorlopig nog toekomstmuziek. Eerst willen wij aantonen dat deze sport echt een aanwinst is voor onze gemeente en zetten we erop in de officiële waterbaskets binnen de club te krijgen." De lessen vinden plaats op dinsdagavond in zwembad Waardergolf. Een gratis proefles kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op de website van vereniging AquaWaarD.
Pin It
Bekeken: 624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/