"Nu wij als Alkmaar op 8 oktober onze strijd (450 jaar na dato) voor de vrijheid vieren en herdenken, zien wij met stijgend ongeloof en afschuw de terroristische en mensonterende pogrom-aanvallen van Hamas op de burgers van Israel, "zo laat fractievoorzitter John van der Rhee in een brief weten.

Een pogrom is een uitbarsting van geweld en buitensporigheden, gericht tegen een deel van de bevolking. Vaak gaat het om Joden. Een pogrom wordt daarom ook wel aangeduid als een 'razzia tegen de Joden'.

De Alkmaarse VVD-fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders om vandaag nog de Israëlische vlag uit te hangen op het stadhuis als reactie op de aanvallen door Hamas in verschillende steden in Israël. Na de aanval van Rusland op Oekraïne werd uit solidariteit een Oekraïense vlag opgehangen.

"Wij kunnen onze vrijheid niet vieren zonder de barbaarse aanvallen op de menselijkheid ten strengste te veroordelen. De Alkmaarse VVD verzoekt het college per onmiddellijk uit solidariteit de Israëlische vlag uit te hangen op het stadhuis.", is verder in de brief te lezen. (foto: Wikimedia)
Pin It
Bekeken: 870x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/