Sterrenwacht Saturnus Heerhugowaard organiseert deze maand weer meerdere activiteiten voor jong en oud. Op de vrijdagavonden worden lezingen verzorgd en zaterdag 14 oktober is er 'Knutselen met Lisa'.

De lezing op vrijdag de 13e heet 'Ruimteweer' en gaat over het actuele weer in de ruimte, en over de gevolgen die ruimteweer kan hebben op onze planeet, het leven erop en de atmosfeer er omheen. De invloed van de zon komt hierbij ook aan bod.

De lezing op 20 oktober gaat over zee- en luchtvaartnavigatie, oftewel het gebruik van hemellichamen om je locatie en koers te bepalen, en andere manieren om niet te verdwalen.

De laatste vrijdaglezing van de maand heet 'Mensen op de maan, het Apollo programma. Na de beroemde speech van Kennedy in 1961, waarin hij aankondigde dat Amerika vóór 1970 een mens op de maan wilde zetten, moest er heel veel werk worden verzet. Wat allemaal, wordt tijdens deze lezing verteld.

En dan is er dus op zaterdag de 14e het maandelijkse 'Knutselen met Lisa' voor kinderen vanaf 6 jaar oud. De thema's zijn sterrenkunde en ruimtevaart en als de hemel helder kan er ook nog een kijkje genomen worden door de telescoop.

De lezingen beginnen telkens om 20:00 uur en kosten 3,50 euro voor niet-leden van Saturnus. Het knutselen begint om 19:00 uur. Donateur worden kan al voor 1,01 euro per week. Meer informatie op sterrenwachtsaturnus.nl en op Facebook.
Pin It
Bekeken: 540x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/