Maandag was er niet alleen een explosie op de Baansingel in Alkmaar, maar ook op het Ruusbroechof. Deze ontploffing kreeg minder aandacht in de media, maar burgemeester Anja Schouten was het niet ontgaan. Omdat er op nieuwjaarsdag al een vuurwerkbom was afgestoken bij exact dezelfde portiekflat, heeft ze besloten opnieuw cameratoezicht in te stellen. "Het incident beschouw ik als ernstig, het leverde gevaar op voor de direct betrokkenen en de directe omgeving."

Op 1 januari zorgde een vuurwerkbom in een brievenbus voor veel schade aan de entree van een portiekflat aan het Ruusbroechof. In oktober 2021 brandde vlakbij een scooter volledig uit, maar het is niet duidelijk of er een verband is. Hoe dan ook, de burgemeester besloot om voor drie maanden cameratoezicht in te stellen. Er werden geen verdachten opgepakt, maar Schouten besloot de maatregel na de gestelde periode evengoed te beëindigen. De rust was wedergekeerd en al werd in de buurt gesproken over een 'gerichte actie', volgens de burgemeester waren daar geen aanwijzingen voor.

Maandag was het dus weer raak bij hetzelfde portiek. Burgemeester Schouten: "Het incident wordt door de politie onderzocht, waarbij meerdere scenario's worden uitgelopen. Hoewel ik daar op dit moment geen informatie over heb, kan ik niet op voorhand uitsluiten dat er geen herhaling van dit incident gaat plaatsvinden. Door het gebiedsteam is de Ruusbroechof bezocht en zijn gesprekken gevoerd met bewoners. Hieruit bleek dat het incident grote impact heeft op het gevoel van veiligheid van de bewoners."

Het nieuwe cameratoezicht is weer voor een periode van drie maanden.
Pin It
Bekeken: 1039x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/