Atlete Lisanne de Witte en haar trainer Sven Ootjers hebben de eerste Waarderingsspeldjes van gemeente Heiloo ontvangen. Burgemeester Mascha ten Bruggencate huldigde het tweetal zondag voor hun inzet voor de sport in Heiloo en daarbuiten. Dat deed ze bij AV Trias in bijzijn van vele clubleden.

De 31-jarige De Witte heeft een rijke carrière, met meerdere nationale titels op de 400m. Haar grootste successen boekte ze echter met het Nederlandse 4x400m estafetteteam. In 2021 werd ze met het team Europees indoorkampioen, in 2022 tweede met het WK indoor en eerste op het EK outdoor. Dit jaar won ze met het team de wereldtitel na een zinderende race. De Trias-atlete nam zelf niet deel aan de finale, maar droeg wel in belangrijke mate bij wel voor de belangrijke kwalificatie daarvoor.

"Wat een voorbeeld!", laat burgemeester Ten Bruggencate weten. "Ik vond het een grote eer dat ik haar en haar coach Sven Ootjers de eerste Waarderingsspelden van de Gemeente Heiloo mocht opspelden!"

Sven Ootjers draait al heel wat jaartjes mee in de atletiek. Hij was vroeger een uitstekend hoogspringen, met meerdere nationale titels en een record van 2,21m, en met ook talent voor de horden. Als coach boekte hij echter de meeste successen. Vooral met Lisanne de Witte, maar ook zus Laura de Witte en tegenwoordig sprintster Jamile Samuel.

"Atletiek en AV Trias hebben me heel veel gegeven", reageert Ootjers op Facebook. "De weg die ik de afgelopen jaren heb mogen afleggen daar kijk ik met veel trots op terug. En met Lisanne de Witte is het ook een mooie reis. Vandaag kregen we van burgemeester Mascha ten Bruggencate vanuit de gemeente Heiloo de eerste waarderingsspeld. Dank je dank je dankjewel. "
Pin It
Bekeken: 586x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/