Sophia Mourão Bakker nam donderdag afscheid als kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Ze werd in de gemeenteraadsvergadering opgevolgd door Tygo Fontijn, die eerder dit jaar werd aangewezen als de nieuwe kinderburgemeester. Zowel Fontijn als zijn voorganger konden rekenen op lovende woorden van burgemeester Lars Voskuil.

"Ik vind dat je het ambt fantastisch, op eigen wijze hebt ingevuld", zei de burgemeester toen hij zich richtte tot Bakker. "Ik heb genoten van je aanwezigheid." Voskuil benadrukte dat Bakker haar doelen heeft waargemaakt. Zo zetten ze onder meer een enquête onder scholen uit en zette zich actief in voor jong én oud. "Je bent een zeer goede vertegenwoordiger van de jeugd van gemeente Bergen geweest."

Tygo Fontijn treedt in Bakkers voetsporen en heeft eveneens grote ambities. Hij hoopt zijn leeftijdsgenoten nog meer aan het sporten en buitenspelen te krijgen. De 11-jarige inwoner van Egmond-Binnen zal er voor zorgen dat kinderen ook echt gehoord worden in de gemeente. Ook Fontijn werd door de burgemeester toegesproken: "Wat me van jou tijdens het sollicitatietraject erg is bijgebleven, is het enorm ontwapende jezelf-zijn, wat je eigenlijk altijd hebt en wat je een prachtig mens maakt."

Fontijn is aangesteld voor de periode van een jaar. Ook in buurgemeente Alkmaar werd donderdag een nieuwe kinderburgemeester benoemd. Deze functie is in het leven geroepen om kinderen en jongeren meer bij het plaatselijke bestuur te betrekken.
Pin It
Bekeken: 853x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/